Fotballens drill for hjemmekamper

Å spille kamper er et høydepunkt for både store og små. NFF ønsker at kampene foregår innen rammer som gir gode opplevelser for alle involverte – både spillere, trenere, foreldre og dommere. Halsen IF setter sin ære i at det skal være gøy for motstanderne å komme på besøk, og det primære er de involverte, men det vil også styrke klubbens omdømme at man blir kjent for å ha gode rammer rundt kampene.

1.0 Kampvert

Alle lag må ha en kampvert med en gul kampvertvest. Kampvertens oppgave er å ta imot bortelaget og dommerne, vise vei til garderober og låse opp disse (nøkkel fås ved henvendelse til fotballstyret). Kampverten skal også påse at garderober er ryddet etter bruk.

2.0 FairPlay-hilsen

Halsen IF oppfordrer alle til fair play, og alle representanter for klubben plikter å gripe inn og/eller melde fra dersom fair play ikke finner sted. Alle lag skal gjennomføre et fair play-møte med dommere og motstanderlag før kamp, og alle lag takker dommerne/bortelaget for kampen og ønsker velkommen tilbake etter kampen. Hele veien følger vi de retningslinjer som er gjeldende, og vi forlater banen slik vi ønsker å finne den.

3.0 Baner og mål

  • Bergeskogen Bane 1 (den ”nye” banen) måler 105×68 m og er godkjent for 9’er-fotball på tvers. Bergskogen Bane 2 (den ”gamle” banen) måler 100×64 m og her spilles 9’er-fotball på langs ved å sette målene på hver 16-meter og trekke sidelinjer fem meter ut til sidene for denne.
  • På begge kunstgressbaner og ved andre spillformer enn 11’er må lagene merke banen selv. Til dette benyttes lave hatter som står i «ballhuset».
  • I 7’er-fotball er anbefalt banestørrelse 50 x 30 m og det skal benyttes 7’er-mål (5×2 m)
  • I 5’er-fotball er anbefalt banestørrelse 30 x 20 m og det skal benyttes 5’er-mål (3×2 m)

4.0 Klokke/resultattavle

Alle lag i 11’er-fotballen kan benytte lystavle på hovedbanen. Fjernkontroll til denne skal henge i dommergarderoben og alltid henges tilbake der etter kampen. Hovedbryter skrus på/av ved bryterne for flomlyset.

5.0 Dommerregninger

Dommeregninger sendes inn elektronisk via FIKS. Ved unntak kan dommereregninger leveres i postkasse v/inngang til klubbhuset.

6.0 Innsending av kampresultatet

Det er hjemmelagets lagleder sitt ansvar å registrere kampens resultat innen 30 minutter etter kampslutt. Dette er viktig i forhold til at resultater og tabeller skal være helt à jour til enhver tid. Dette gjøres gjerne gjennom FIKS, men det kan også gjøres via SMS eller mobilappen «MinFotball».
SMS: Ved bruk av SMS sendes følgende til 2223: Resultat kampnummer mål hjemmelag mål bortelag. For eksempel slik: ”Resultat 19120401005 3-3”
Mobilappen «MinFotball»: Resultatregistreringen skjer enklere via mobilappen «MinFotball», og vi anbefaler alle å bruke denne. Mer informasjon finner du på http://www.minfotballapp.no/